Tvarohový CHEESECAKE s ovocím

01.10.2019

Dnes vám predstavím jeden fantastický recept na klasický cheesecake. Nie je veľmi sladký, je osviežujúci a jednoduchý na prípravu. A samozrejme, chute si môžete nakombinovať podľa seba. Ja vám predstavím verziu, ako som ho robila tentokrát.

Tento cheesecake robím do klasickej tortovej formy a samozrejme, ak si "bezlepkáč", môžeš si ho bez problémov urobiť aj ty.

Budeme potrebovať:

CESTO:
- 200g sušienok Bebe alebo akékoľvek maslové sušienky
- 100gr zmäknutého masla
- ja osobne pridávam aj v rôznych pomeroch hrozienka a semiačka typu sézam alebo ľan (ale toto nie je treba)

TVAROHOVÁ PLNKA:
- 500gr odtučnený tvaroh
- 250gr mascarpone (ricotta, philadelpia...)
- 200gr kyslá smotana
- 2ks vanilínový cukor
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 1/2 balíčka Zlatého klasu alebo vanilkového pudingu
- 2ks vajec
- nastrúhaná kôra z jedného citróna (ja dávam limetku)

ZVYŠOK ČISTO DOBROVOĽNÝ A ZALOŽENÝ NA VAŠEJ CHUTI:
- mrazené/čerstvé čučoriedky (alebo čokoľvek iné)
- želatína
- bazový sirup

Ako prvé si pripravíme cesto. Začneme tým, že si sušienky rozmixujeme v mixéri, prípadne tam pridáme aj oriešky a semiačka, ak sme sa rozhodli, že ich tam chceme. Potom pridáme zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky a vypracujeme z tejto zmesi cesto.
Následne si vymastíme a vysypeme tortovú formu a cesto rovnomerne utlapkáme na jej spodok. Tento základ dáme na 10 minút do trúby na 170 stupňov celzia.

Medzitým si pripravíme zmes, ktorú následne navrstvíme na predpečené cesto. Všetky ingrediencie si dáme do jednej nádoby a tam ich premiešame. Môžete metličkou, vidličkou alebo mixérom na nižších otáčkach. Následne si do toho nastrúhame citrónovú alebo limetkovú kôru, ak chcete, môžete si do zmesi vytlačiť aj šťavu z polovice citrusu.
Následne túto do hladka rozmiešanú zmes vylejeme na cesto. Nezabudnite mať vymastené a vysypané aj kraje tortovej formy, aby sa vám cheesecake nepripiekol! :-)

Cheesecake pečieme cca 45 minút na 170 stupňov celzia. Po dopečení koláč nevyťahujeme, len poodchýlime dvierka a necháme ho tam následných 20-30 minút.

Po vytiahnutú z trúby už len cheesecake necháme voľne vychladnúť.
Potom, ak máme náladu, čas a chuť, si dáme napučať želatínu. Medzitým si poukladáme na upečený cheesecake čučoriedky. Pri príprave želatíny podľa návodu primiešame do vody bazový sirup. Jemne ovocie na cheesecake-u polejeme želatínou a dáme stuhnúť do chladničky.

Odporúčam robiť tento koláč 24 hodín pred tým, ako ho plánujete podávať.

Prajem vám dobrú chuť!
Romi

Prečítajte si ako prví, čo je nové