Tekvicové muffiny (Pumpkin muffins)
Keď u nás začínal McDonald, tak ponúkal aj muffiny, ktoré boli zvláštnej hnedo-zeleno-žltej farby. Nevedela som, čo je to za príchuť, ale bola divná a ja som si ju zamilovala! Keď sa o niekoľko rokov neskôr začalo slovo muffin premieľať aj na slovenskom internete vo všetkých variáciách, dozvedela som sa, že ten spomínaný muffin by mohol byť tekvicový. Dodnes to však neviem! Takže ak by si mi vedel poradiť, bola by som šťastná.

Poďme si povedať recept. Ak ho vyskúšaš podľa mňa, nezabudni sa s ním pochváliť a označ ma pri fotke na Instagrame. Určite sa pozriem na tvoj výsledok!
Ingrediencie:
200 gr tekvice (ja som použila hokaido)
140 gr hladkej múky
1 lyžica koreninovej zmesi (škorica, muškátový oriešok, zázvor, nové korenie
a klinček)
1 kypriaci prášok do pečiva
½ lyžičky sódy bikarbóny
1 vajce
120 gr kryštáľového cukru
1 vanilínový cukor
100 ml mlieka
55 gr mäkkého masla
štipka soli
Postup:
Ja som začala tým, že som si nakrájala hokaido a dala
ho variť na 20 minút.
Medzitým som si pripravila ostatné ingrediencie:
Koreninová zmes:
Zmiešala som 4 lyžice škorice, 1 lyžicu muškátového orechu, ¾ lyžice zázvoru, ½ lyžice nového korenia a ½ lyžice klinčekov. Samozrejme všetky korenia sú mleté. Klinček som doma nemala, tak som ho vynechala. Tým chcem len povedať, že to nemusíš siliť.
Do jednej misy som si dala časť suchých ingrediencií
ako múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, štipku soli a 1 lyžicu
z koreninovej zmesi. Všetko som to premiešala.
Viem, že sa hovorí, že cesto na muffiny sa má miešať len zľahka a lyžicou.
Mne sa však praxou osvedčilo, že je výsledok lepší, keď použijem mixér. Cesto
je takto nadýchanejšie.
Nakoniec neostalo už nič iné, ako si pripraviť svoje formy na muffiny, naplniť
košíčky do dvoch tretín a piecť v rozohriatej trúbe na 190 stupňov po
dobu 25 minút.
V recepte bola spomínaná aj vrchná plnka, ale tú som sa rozhodla vynechať,
keďže mne chutia muffiny najviac suché.
Romi