Pravá francúzska horúca čokoláda

08.12.2018

Úplne dokonalá pochúťka práve teraz na zimné obdobie! Recept som dostala od kamaráta, ktorý je zamestnaný v kaviarni priamo vo Francúzsku. Vie o mne, že zbožňujem sladké a týmto mi veru ulahodil na jedničku. Ak chceš vedieť ako si ľahko pripraviť doma horúcu čokoládu, čítaj ďalej. 

Po pravde, vždy som hľadala recept na horúcu čokoládu, ale nikdy to nebolo ono. Až v tento mesiac! Tradičná francúzska receptúra a dokonalosť je na svete. Nie príliš sladké, ale dokonalo husté. Mňam! Túto čokoládu si rada pripravujem na raňajky, kedy potrebujem nakopnúť. Namáčam si do nej makovku alebo iné sladké pečivo a neviem sa toho nabažiť. Dosť bolo však rečí, poďme už na ten recept :-)

Z nasledujúcich ingrediencií vám vyjde približne 3dcl čokolády. Je to teda buď jedna obria porcia, alebo dve primerané. Priznám sa, že ja si robievam vegánsku verziu, od mojej cesty do Ázie mi mlieko nešmakuje už ani vo varení.

Ingrediencie:

250 ml plnotučného mlieka (ja používam kokosové)
50 gr horkej čokolády (70 percentná)
1 lyžička kryštálového cukru (ak máš rád sladké, daj lyžicu)
1 polievková lyžica holandského kakaa
štipka soli
1 celá škorica
pár kvapiek vanilkovej arómy

Postup:

Do hrnca si nalejem mlieko, pridám cukor, soľ, vanilkovú arómu a škoricu. Za stáleho miešania privediem mlieko do varu a odstavím na 10 minút, aby sa mohla škorica vylúhovať. Potom opäť vrátim hrniec na sporák a vytiahnem škoricu. Pokiaľ sa mi mlieko nanovo zohrieva, rozmiešam si v ňom lyžicu kakaa a postupne pridávam nalámanú čokoládu. To už je rýchlovka. Čokoláda sa v teplom mlieku ľahko rozpustí, stačí to trochu premiešať a preliať do obľúbeného hrnčeka. Kto má rád, môže si túto pochúťku ozdobiť šľahačkou. Ja som asi divná, ale od detstva mi šľahačka nechutila. Napíšte mi dolu ako to máte vy.

Ak si chcete pozrieť presný návod, ako si horúcu čokoládu pripravujem, môžete tak urobiť v nasledujúcom videu.

Tak čo? vyskúšate si doma vyčarovať túto skvelú pochúťku? Dajte mi vedieť, ako ste dopadli.

Dobrú chuť! Romi

Prečítajte si ako prví, čo je nové